Yoğurt Diş Çürümelerini Önlüyor


yaprak0135

Webmaster
Yönetici
Strepptococcus mutans dişin yüzeyine yapışarak, bir asit salgılıyor ve bu asit diş minelerine zarar veriyor. Fakat yoğurtta yer alan bir diğer bakteri dişlerin imdadına yetişiyor. Bilim insanları lactobacillus adlı bir bakterinin Strepptococcus mutans"ları diş minelerinden silerek yok ettiğini ve böylece dişlerin çürümesini önlediğini buldu. Laboratuvar testlerinde lactobacillus bakterisi taşıyan ciklet çiğnendiğinde, Strepptococcus mutans"ların sayısının azaldığı ve diş çürüme riskinin de düştüğü gözlemlendi. Alman kimya devi BASF, diş çürümelerini önleyici lactobacillus içeren bir ciklet üstünde çalışıyor. Ağız çalkalama sıvısı ve diş macunları da sırada. BASF"in ArGe"den sorumlu yetkilisi Stefan Marcinowski, ürünlerin 2007"de hazır olacağını açıkladı. KOLTUK ALTI VE ETAP KOKUSUNA DA ÇARE Yoğurtta bulunan iyi kalpli lactobacillus bakterisinin bir uygulama alanı daha var, koltuk altı. Bu bakterinin koltuk aşağıda ter kokusuna ve hatta ayakta fena kokulara niçin olan diğer bakterileri de silme özelliği olduğu tespit edildi. Tam adı, Lactobacillus Bulgaricus olan bakteri, sütün içinde yaşıyor ve yoğurt yapımında etkili oluyor. Bilim insanları bu bakterinin önceleri bitkilerin yapraklarında yaşadığını, ama sonraları ineklere ve dolayısıyla da süt ürünlerine geçerek yaşamını bu ortamda sürdürdüğünü varsayım ediyor. sizlere frmsiten.com farkıyla sunulmuştur
 
Üst Alt