Neler yeni

Hoş Geldiniz ? Forum Sitesi

Bilgilihocam.Com internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Bilgilihocam.Com ; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Bilgilihocam.Com’in yer sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız Buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz. Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

Soru Gönder ?

Sorular Sorun ve Topluluğumuzdan Yanıtlar Alın

Duyurular Bölümü

Bilgilihocam Duyuru Bölümü

İletişim

Uzmanlarımız Sorularınızı Yanıtlamaya Hazır

Hangi meyve neye iyi gelir ?

Sebze ve meyveler insan hayatında bir ilac kadar onemlidir
Jay Kordich adlı Amerikalı, 1949 yılında mesane kanserine yakalandı, Hastalığın geldiği aşamayı goren doktorların “İyileşmesi mucize olur dediği Kordich, taze meyve – sebze suyu terapisini kullanarak hastalığını yendi
Recetelerini “Meyve ve Sebzelerin Gizli Gucleri adil kitapta toplayan Jay Kordich’ın hastalıklar icin onerdiği karışımlardan bazıları:
İncir: Bağırsaklan calıştırır, enerji verir Cinsel guce yardımcıdır
Elma: Bobreklerin temizlenmesine sindirim rahatsızlıklarınm kontrol edilmesine yardım eder
Kayısı: Kan yapıcıdır Guzel bir cilt ve saca olumlu etkisi vardır Kanserin onlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır
Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır Yorgunluğa ve ishale birebirdir
Vişne: Mineral ve vitamin deposudur Koyu renkli vişneler acık renklilere oranla daha fazla mineral icerir
Greyfurt: Sindirimi uyarır Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir Lifleriyle yenirse, kolesterolu duşurur
Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felcten korunmaya yardım eder
Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır
Uzum: Bobreklerin calışmasını uyarıp kalp atışını duzenler Karaciğeri temizler Siyah uzum kabukları ve cekirdekleriyle yenirse hucre yenileyicidir
Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu’nca tavsiye edilmiştir
Karpuz: Kabuğundaki cinko iktidarsızlığa iyi gelir Bobreği temizler
Kiraz: Kolesterolu duşurur, ozellikle sapları idrar sokturucudur
Armut: Kalp – damar sağlığı, alcak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır
Cilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır Sigara icilen bir odadayken gun boyunca ağza iki cilek atılması onerilir
Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır Saclara, tırnaklara ve cilde cok iyi gelir
Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır
Lahana: Yaşlanmayı onleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gucunu artırır
Havuc: Enerji verir Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolu dengelemesine yardım eder
Salatalık: Kasları gencleştirir Deri hucrelerine elastikiyet verir
Sarmısak: Tansiyonu duşurur, kan pıhtılaşmasını azaltır Bazı mide kanserlerini onlediği ve bağışıklık sistemini guclendirdiği kanıtlanmıştır
Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır
BAŞ AĞRISINA KARŞI ELMA İLE KEREVİZ
Uykusuzluk: Havuc ve kereviz sapının suyunu karıştırın
Sakinleştirici: Havuc ve lahana suyunu karıştırın
Sindirimi kolaylaştırın: Karnabahar, havuc ve maydanoz suyu
Yorgunluk: Tek başına havuc ya da cima, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu
Grip; Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık,elma+uzum+ananas suyu
Grip; Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + uzum + ananas suyu
İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu
Sigara dumanı: Kereviz ya da cilek suyu,
Ezilme, curume: Purtakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları guclendirir Ezik ve curukler daha cabuk iyileşir
Kabızlık: Patates + havuc + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir En cok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur
Ağrıyan kemikler: Havuc, lahana ve maydanoz karışımının suyu
Mide asidi: Havuc + salatalık t pancar suyu ya da havuc + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder
Hemoroid: İcinde ozellikle patates bulunan icecekler oneriliyor Patates + havuc + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu
Boğaz ağrıları: Turp + limon
Mide ulseri: Lahana ya da patates suyu
Baş ağrısı: Elmayla dirlikte karıştırılan kereviz suyu ceviz
Yaprakları ve kabuklarıyta hazırlanan ilaclar kanı temizler, kansızlığı giderir İshal ve dizanteriyi keser Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir
Sac ve elleri boyam akta da kullanılır Bitki bilimcilere gore bol miktarda A, Hl, B2, C, E ve K vitaminleri ile Chınon Juglon adlı aktif madde iceren cevizin hem ici, hem ağacının kabuklan hem de yaprakları pek cok sağlık sorununa iyi geliyor Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz ici yenmesinin zekayı geliştirdiğinı belirten uzmanlar, yeşil ceviz meyvelerinin kabukları kaynatılarak icildiğinde erkeklerde cinsel gucu artırdığını belirtti Vucudu besleyip guclendiren cevizin yararlarından bazıları şoyle sıralanıyor: Nasırlar uzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok olmasını sağlar
Taze dalların kabukları ve meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp kaynatılarak elde edilen sıvı mideyi kuvvetlendirir
Ceviz yapraklarından yapılan cay iştah acar, mideyi kuvvetlendirir, boğaz hastalıklarına iyi gelir Bir miktar ceviz yaprağı banyo suyuna karıştırılırsa cilt hastalıklarına iyi gelir, Ceviz yaprakları pişirilerek cıbanların uzerine sarılırsa iyileşmesini sağlar Ceviz yağı yuz lekelerinin uzerine surulup masaj yapılırsa lekeler yok olur
TUKETİRKEN BUNLARA DİKKAT
Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr Ender Sarac, sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilac kadar onemli olduğunu soyledi Sarac, gunde yarım kilo sebze ve meyve tuketilmesi gerekliğini vurgulayarak, dikkat edilmesi gerekenleri şoyle sıraladı:
Besin değerinin kaybolmaması icin sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak guvec kaplarında zeytinyağıyla pişirilmeli
Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol acar
Sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmaması icin kalın doğramak gerekir
Meyveleri tok karnına değil, ac karnına ya da yemekten 2 – 3 saat sonra tuketilin
 

Yorumlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst