Çikolatalı Haşhaşlı Kurabiye


yaprak0135

Webmaster
Yönetici
Çikolatalı Haşhaşlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 Gram Tereyağ (yada Margarin)Yarım Dere Bardağı Akışkan Yağ1 Tane Yumurta1, 5 Çay Bardağı Pudra ŞekeriYarım Nehir Bardağı Mavi HaşhaşYarım Dere Bardağı SusamYarım Paket Kabartma Tozu1 Paket VanilyaAldığı kadar Un (takriben 2, 5 – 3 su bardağı)<li itemprop="ingredients"/> Üzeri için:1 Pazar Bitter Çikolata (arzunuza kadar sütlü çikolata yada beyaz çikolatada kullanabilirsiniz). Çikolatalı Haşhaşlı Kurabiye Tarifi Yapılışı <ol> Yoğurma kabımızın içine tereyağımızı, akışkan yağımızı ve pudra şekerimizi alıp elimizle karıştırıyoruz.Karıştırdığımız karışımımızın içine yumurtamızıda kırıp tamamen özleşleştiriyoruz.Karışımımızın içine haşhaş ve susamımızı ekleyip baştan elimizle karıştırıyoruz.Yarım paket kabartma tozunu, vanilya ve unumuzu eleyerek kurabiye harcımıza ekleyip yoğuruyoruz. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. (Hamurumuz ne fazla sert nede fazla yumuşak bir hamur olucak. ) Elimize yapışmayan kulak memesi kıvamda bir hamur elde diyoruz.Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde uzun yuvarlaklar yapıp tepsimize koyuyoruz.Çatal yardımı ile kurabiyelerimizin ucuna şekiller veriyoruz.Tüm hamurumuz bitene dek aynı işlemi uyguluyoruz.Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.Pişen kurabiyelerimizi soğuması için bir kenara alıyoruz.Çikolatamızı benmari usülü eritiyoruz ve soğuyan kurabiyelerimizin uçlarını eritmiş olduğumuz çikolataya bandırıyoruz. (Çatalla şekil vermediğimiz öteki kısmını çikolataya bandırıyoruz. )Tüm kurabiyeler için aynı işlemi uyguluyoruz ve kurabiyelerimizin çikolataları donması için bir kenara alıyoruz. Çikolataları donduktan daha sonra servis edebilirsiniz. Çikolatalı haşhaşlı kurabiyeniz hazırlanmış. Sağlık Durumu Olsun. sizlere frmsiten.com farkıyla sunulmuştur
 
Üst Alt