Çiğ Börek


yaprak0135

Webmaster
Yönetici
Ham Börek Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı un1 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke (Daha az yağ çekmesi için). İç malzemesi 300 gr kıyma1 soğan1 tatlı kaşığı tuzlu3/4 (bir yarım+bir çeyrek) akarsu bardağı suKızartmak için akıcı yağ</ul> Ham Börek Tarifi Yapılışı <ol> Bir kabın içerisine un alınır sirke ve tuzlu eklenir, su gitgide eklenerek yoğrulur. Üzeri örtülerek bir kenara bırakılır.Diğer bir kabın içerisine kıyma, makinede çekilmiş soğan, tuzlu ve karabiber alınarak yoğrulur sonradan suyu ek edilerek bitmiş yoğrulur bu nedenle sulu bir harç elde edilir.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir ve unlayarak pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Bir kenarına kıymalı harç ek edilir ve kenarlarına bastırarak kapatılır (ben çatalla kenarlarına bastırarak şekillendirdim).Derin bir tavaya yağ koyulur kızdırılır ve börekler kavgalı yağa atılarak kızartılır. Sağlık Durumu olsun.</ol> . sizlere frmsiten.com farkıyla sunulmuştur
 
Üst Alt