Adıyaman Usulü Tavuklu Pilav


yaprak0135

Webmaster
Yönetici
Adıyaman Usulü Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 bütün tavuğun yarısı2 su bardağı bulgur7, 8 diş sarımsakTuzluYağSu</ul> Adıyaman Usulü Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı Adıyamanın en ünlü yemeklerinden bir tanesidir. Öteki adı da sarımsaklı pilav. <ol> ilk olarak tavuklarımızı fazla minik olmayacak şekilde doğrayıp kavuruyoruz.Sorasında kavrulan tavuklara üzerini geçecek şekilde kaynayan su ekliyoruz.Tavukları uygun bir şekilde pişiriyoruz. Tavuklar pislikten daha sonra sudan çıkarıyoruz.Tenceredeki tavuk suyuna 2 bardak bulguru ekliyoruz. Pişene dek kısık ateşte pişiriyoruz suyu yetkisiz olursa kaynaşmış su ekleyebilirsiniz sırası gelmişken sarımsakları soyup eziyoruz.Pilavın suyundan 2 kaşık sarımsağa ekliyoruz. Pilavınızı piştiğinden içinden belli olup kapatmaya yakın sarımsağı ekleyip alt tuzunu kendinize tarafından ayarlayıp ocağı kapatıyoruz.Tavukları didikleyip yarım tatlı kaşığı tuzlu atıp tavada yarım nehir bardağı yağda kısa süre kızartıyoruz.En son tavadaki yağı pilavımızın üzerine gezdiriyoruz 5 dakika dinlendirin pilavı tabağa aldıktan sonradan tavukları üzerine koyuyoruz Afiyetle yiyoruz. Herkese sağlık durumu olsun.</ol> sizlere frmsiten.com farkıyla sunulmuştur
 
Üst Alt